Yaşam

SAÇ EKİMİ REHBERİ

Son zamanların en bilinen uygulamalarından biri olan saç ekimi, söz konusu olduğunda başta pek çok soru işareti barındırabilmektedir. Dolgun saçlar için yapılan bu estetik cerrahi sürecindeki en değerli nokta uygulama hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmektir. Saç ekimi mi yoksa kaş ekimi mi operasyonlarının sizin için uygun olduğuna karar vermeniz için bir rehber hazırladık.

Smile Hair Clinic Kurucu Ortakları Dr. Gökay Alim & Dr. Mehmet Erdoğan ile saç dökülmesi, saç ekimi ve kaş ekimi hakkında konuştuk.

Dr. Mehmet Erdoğan & Dr. Gökay Bilgin

Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?
Dr. Gökay Satın Alma: Saç ekimi yapılmadan önce saç dökülmesinin nedenleri detaylı bir şekilde analiz edilmelidir. Günümüzde saç dökülmesine neden olan genetik faktörün altında DHT hormonu yatmaktadır. Bu hormon 15-20 yaşları arasında aktif hale gelir ve saç diplerine zarar vermeye başlar. Bu işlemle birlikte saç dökülmesi meydana gelir.

Günümüzde saç dökülmesi erkek ve kadın saç dökülmesi olarak ikiye ayrılabilir. Erkeklerde saç dökülmesinin en yaygın nedeni hormonlar (Androgenetik Alopesi) ve saç köklerinin bu hormonlara verdiği yanıta bağlı olarak yaşam döngüsünün sonlanmasıdır.

Kadın tipi saç dökülmesi nedir?
Mehmet Erdoğan: Kadınlarda saç dökülmesinin sebepleri çoğunlukla demir eksikliği, tiroid hormonu eksikliği ve şekillendirme ve bağlama sırasında çekmeye bağlı mekanik travmalardır. Alışılmışın dışında genetik faktörler de etkili olabilir. Son yıllarda kadın hasta sayısında gözle görülür bir artış var. Bu artışta özellikle pandemi sonrası gerginlik ya da uyku ve yeme bozuklukları olmak üzere kullanılan ilaçların yan etkilerini sayabiliriz.

Saç dökülmesini önlemek için neler yapılabilir?
Dr. Gökay Satın Alma: Erkeklerde medikal tedavi oldukça olumlu sonuçlar vermektedir. Özellikle saçların seyrelmeye başladığı dönemde finasterid içeren ilaçlar kelliği önemli ölçüde engeller. Kadınlarda ise altta yatan nedenlerin teşhisinden sonra kayıpların önüne geçebiliyoruz.

Özellikle genetik faktörlere bağlı saç dökülmelerinde finasterid içeren ilaçlara saçların seyrelmeye başladığı ilk dönemde başlanması saç dökülmesini önleme ya da süreci yavaşlatma seçeneklerinden biridir. Ancak bu çalışmalar kullan-bırak şeklinde değil, doktor tavsiyesi ile uzun süreli ve sistemli bir şekilde kullanılmalıdır. Ancak uzun süreli ilaç kullanımının saç ekimine göre çok daha maliyetli hale geldiğini söyleyebiliriz.

Saçlarını kaybedenler eczane ürünlerinin aksine uçucu yağlara, bitkisel kremlere ya da alternatif tıbba yönelebilirler. Bazı bitkisel yağlar saçı besleyebilir, ancak hiçbir yağ veya bitki genetik saç dökülmesini engelleyemez. Sürülen yağ veya bitkilerin saç derisini tahriş etme veya geri dönüşü olmayan hasarlara neden olma riskini asla unutmamak gerekir.

Gelelim saç dökülmesi ile ilgili bilinen yanlışlara…
Mehmet Erdoğan: Özellikle yüksek maliyetin iyi kalite anlamına geldiğine dair bir yanılgı var. Maliyetler arasında saç ekim merkezinin konumu, tedaviyi yapacak doktorun popülaritesi, operasyonlarda yer alacak ekibin büyüklüğü ve cihazların teknolojik seviyeleri, öncesi ve sonrası hastaya sağlanan ulaşım yer almaktadır. tedavi ve konaklama hizmetleri. Bu nedenle, yüksek fiyat her zaman uygun kaliteyi getirmez.

“Sadece erkeklerde saç dökülmesi görülür” inancı yaygın bir yanılgıdır. Kadınlarda saç dökülmesi farklı nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı cinsiyet farkı yoktur.

Şampuanın saç dökülmesine neden olduğu inancı da doğru değildir. Yıkama sırasında elimize gelen saçlar, dökülme aşamasına gelmiş ve ömrünü tamamlamış saçlardır. Saçları bu nedenle yıkamamak saç dökülmesini engellemez. Kozmetik açıdan saçlarımızı düzenli olarak yıkamak saçlarımızı temiz, parlak ve canlı yapar. Ayrıca jöle, köpük veya ağda gibi hiçbir şekillendirici ürün saç derisinin altına nüfuz edemediği için saç dökülmesine neden olmaz. Bunları kullanan bireylerin tercihen gün sonunda saçlarını durulamaları istenir.

Öte yandan şapka takmak ya da örtünmek saç dökülmesini artırmaz. Çünkü saç dökülmesi dış sebeplerden dolayı meydana gelmez. Bu nedenle saç dökülmesi yaşayan kişinin genetik ve fiziksel altyapısının araştırılması gerekir.

Dönemsel saç dökülmesi için ne yapılmalı, nelere dikkat edilmelidir?
Dr. Gökay Alım: Ağır diyetler, uykusuzluk, gerginlik, doğum, ameliyat ve bazı hastalıklar dönemsel saç dökülmesine neden olabilir. Öte yandan boyanın kalitesi ve belirli kimyasal işlemlere sık sık maruz kalması da saçın kalitesini önemli ölçüde etkiler. Mevsimlerin değişmesine bağlı olarak saçlar dönemlere göre farklı büyüme ve dökülme oranlarına sahip olabilir. Örneğin sonbaharda artan saç dökülmesi artık bilimsel olarak açıklanabilir. Bu doğrultuda sağlıklı beslenme ve takviyeler saç köklerinin vitamin ve mineral yönünden zengin olmasını sağlayabilir. Ancak saç dökülmesi uzun süre devam ediyorsa ciddiye alınması gerekir.

Birbirinden farklı saç dökülmeleri düşünüldüğünde; Saç dökülmesi ne zaman düşünülmeli?
Mehmet Erdoğan: Günde 100-150 saç telinin dökülmesi normal bir süreç olarak kabul edilir. Bu sayının üzerinde bir dökülme olduğunda ciddiye alınmalı ve bir uzmana başvurulmalıdır.

Öncelikle bilinçli bir ekim gezisi için bilinmesi gereken terimler nelerdir?
Dr. Gökay Satın Alma: Greft, saç kökü nakline ihtiyaç duyan kişilerin donör bölgesinden alınan doku olarak tanımlanır. Her greft saç kökleri ve deri içerir.

Microblade Sapphire FUE tekniği Smile Hair Clinic’te microblade ve çoğunlukla Sapphire blade ile ekim yapılacak bölgede kesiler oluşturur. Daha önce yapılan bu kesilere greftler yerleştirilir. Kanalın derinliğini ve kenarını, yoğunluğunu ve dağılımını ayarlayabildiğimiz için bu tekniğin diğer greft yerleştirme tekniklerine göre birçok avantajı olduğunu düşünüyoruz.

DHI tekniği bir çeşit yapıştırma ve yerleştirme işlemidir. Bu nedenle bire bir avantajları daha az kanama ve gözden kaçan alanların olmaması olarak açıklanabilir.

Alopesi, vücudun rastgele bir bölgesinde rastgele bir nedenle saç dökülmesidir. Daha çok hormonlara bağlı olarak ortaya çıkan Androjenik Alopesi (AGA) tipi görülür. Andorogenetik alopesi erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılsa da kadınların yüzde 45’ini de etkiliyor.

Finasteride saç dökülmesini önleyen, koruma sağlayan ve ince saç tellerinin eski kalınlığına ulaşmasını sağlayan bir ilaçtır.

Saç ekimi nedir? Saç ekimi sürecinde süreç nasıl ilerler?
Mehmet Erdoğan: Süreç önce hastayı görmekle başlar. Hasta saç ekimi için uygun mu, tedaviye hangi süreçte başlanmalı, saç ekimi öncesi hangi tetkikler yapılmalı; Bu soruların cevaplarını arıyoruz. Yapılan tüm tetkik ve analizlerden sonra hasta saç ekimi için uygunsa hasta ile birlikte saç ekimi için uygun süre ve tarihi belirliyoruz. Ardından operasyona başlıyoruz ve bu operasyon yaklaşık 8 saat sürüyor. İlk denetimimiz 2 gün sonra başlıyor, ardından 1-1,5 yıllık bir süre geliyor. Bu süreç bazı hastalarda daha kısa sürse de ortalama olarak ilk bir yılda yüzde 80’e yakın sonuçlar görmeye başlıyoruz. Bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir.

Ameliyat öncesi hasta ile görüşülür, gerçek anlamda yönlendirme yapılır ve sonrasında 1 yıl takip edilir. Ayrıca raporlama sistemlerimiz ile hastaya e-posta ile muayene ve yıkama hatırlatması yapıyoruz. Zaman zaman hastanın fotoğraflarını isteyerek süreci takip ediyoruz. Belli aşamalarda hastayı arayarak yeniden değerlendirilmesi gereken noktaları veya dikkatimizi çeken alanları fotoğraflarda değerlendiriyoruz.

Saç ekimi işlemini kimler yaptırabilir?
Dr. Gökay Satın Alma: Saç ekimi öncesinde saç dökülmesinin altında yatan nedenler ortaya çıkarılmalıdır. Saç dökülmesi genetik faktörlerden mi, vitamin, mineral eksikliğinden mi yoksa hormonal sebeplerden mi kaynaklanıyor, tüm bu soruların cevaplanması gerekiyor. Destekleyici tedavilerle saç dökülmesinin altında yatan sebepler önlenebiliyorsa saç ekimini ikinci plana atıyoruz. Ancak saç dökülmesi genetik faktörlerden kaynaklanıyorsa ve koruyucu ve destekleyici tedavilerle eski saç formuna asla ulaşılamıyorsa hasta ile birlikte saç ekimine karar veriyoruz.

Kaş ekimi nedir? Kaşları şekillendirmeye yardımcı olur mu?
Mehmet Erdoğan: Özellikle bayanlarda kaş ekimi talebi ile karşı karşıya kalıyoruz. Bayan hastalarımızın birçoğu erken yaşta kaşlarını aldırmaya başladığı için kaş kökleri zarar görmekte ve yeni kaş çıkması mümkün olmamaktadır. Bu durumlarda yeni bir kaş ekimi ile müdahale ediyor, yüze özel tasarım yaparak estetik bir görünüm oluşturuyor ve iyi sonuçlar alıyoruz. Ayrıca kalıcı kaş dövmesi yaptıran ancak sonuçtan memnun olmayan kadınlara kaşlarını tekrar eski haline getirme isteği ile kaş ekimi uygulamaktayız.

Kadınların sıklıkla tercih ettiği bir tedavi olan kaş ekimi nasıl yapılır?
Dr. Gökay Satın Alma: Kaş ekimi operasyonu aslında saç ekimi işlemi ile birebirdir. Transfer edilecek greftin boyutu daha az olduğu için daha az zaman alır. Konsültasyon sürecinde hekimlerimiz öncelikle hastanın kaş ekimi operasyonundan beklentilerini dinler ve kendi deneyimlerinden yola çıkarak hastayı tatmin edecek optimum analize ulaşmaya çalışır. Konsültasyon sırasında altın oran pusulası ile hastanın yüz hatlarına en uygun kaş şekli belirlenir. Öncelikle kaşlara lokal anestezi uygulanır. Gerekli sayı çok az olacağı için cerrah öncelikle safir FUE ile kaşlara kanalları açar. Bu sayede tam olarak alınması gereken greft sayısı bilinerek donör bölgeden daha fazla greft alınması engellenir ve greftlerin vücut dışında kalma süresi azaltılarak risk en aza indirilir.

Daha sonra kadınların donör bölgesindeki saçlar diğer uzun saçların kamufle olmasını sağlayacak bir pencere açılarak tıraş edilir ve bu bölgeye lokal anestezi uygulanır. Mikro FUE formülü ile donör bölgeden alınan greftler daha önce açılmış olan kanallara kısa sürede ekilir. Ameliyat sonrasında hastanın uyması gereken bakım ve tedavi talimatları hastaya anlatılır, pansuman tamamlanır ve hasta taburcu edilir.


Kaşlar neden incelir ve dökülür?

Mehmet Erdoğan: Kaş formu ve seyrekliği çoğunlukla genetik bir faktör olsa da takma kaş kaldırma işlemleri gibi uygulamalar sonucunda da ortaya çıkar. Bazı hastalıklar, ilaç tedavileri, yanlış makyaj uygulamaları kaşların düşmesine neden olabilir. Ayrıca bazı kazalar ve bu kazaların neden olduğu yaralanmalar nedeniyle kaşların görünümünde kalıcı bozukluklar oluşabilmektedir.


Saç ve kaş ekimi işleminin gelecekte tekrarlanabileceğine dair söylentiler var… Doğru mu?

Dr. Gökay Satın Alma: Saç ekimi işlemi hastanın beklentisini karşılamadığı ya da planlamanın doğru yapılmadığı durumlarda tekrarlanabilir. Bunun için donör bölgede yeterli sayıda sağlıklı saç kökü olması gerekir. Bundan dolayı ikinci ekim işlemi yapılabilir ancak tavsiye edilen maksimum sayı 3 adettir diyebiliriz.

Dikim işlemlerinin riskleri ve yan etkileri var mıdır?
Mehmet Erdoğan: Kabuklanma saç ekiminin en sık görülen yan etkilerinden biridir. Operasyondan sonra 48 saat içinde ekim yapılan bölgede kabuklanma görülebilir. Kabuklanma aynı zamanda güzelleşmenin bir işaretidir. Kabuklanmanın olduğu yere müdahale etmemek gerekir, ortalama 2 hafta içerisinde doğal olarak iyileşir.

Ameliyattan sonra donör ve ekim yapılan bölgede hafif kanamalar görülebilir. Hastanın nakil öncesi kullandığı aspirin, NSAID, E vitamini, alkol, anabolik steroidler ve diğer kan sulandırıcı ilaçlar kanama riskini artırabilir.

Operasyon sonrası kaşıntı saç ekiminin en sık görülen yan etkilerinden biridir. Saç ekimi sonrası kabuklanmanın kendisi düzelirken, bu dönemde kaşıntı görülür. Kaşıntı aynı zamanda bir yumuşama belirtisidir. Saç ekimi sonrasında kaşıma yeni ekilen köklere zarar verebilir. Saç ekiminden sonra ilk 2 hafta devam eden kaşıntı, kabuklanma düzeldikten sonra zaten geçer.

Saç ekimi operasyonlarından sonra kabuklanma ve kaşıntı gibi sık görülen diğer bir sorun da ödem ve şişliktir. Saç ekiminden sonraki ilk 48 saat içinde yüz bölgesi dahil olmak üzere şişlik oluşabilir. Standart saç ekimi yan etkileri olarak tüm saç ekimi veya cerrahi operasyonlardan sonra şişlik ve ödem görülmesi beklenir. Saç ekimi sonrası ödem ve şişlik, kaşıntı ve kabuklanmalarda görüldüğü gibi doğal olarak geçecek bir durumdur.

Saç ekimi operasyonları aslında cerrahi müdahalelerdir. Bu nedenle steril ortamlarda hizmet almak çok değerlidir. Steril olmayan ortamlarda yapılan operasyonlarda da enfeksiyon kapma riski oldukça yüksektir. Saç ekimi sonrası savunma süreci enfeksiyon kapmaması için hayati önem taşır. Saç ekimi sonrası doktorunuzun önerdiği antibiyotiklerin düzenli kullanımı enfeksiyon riskini en aza indirecektir.

Başarılı bir sonuç ve doğal bir görünüm elde etmek için bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Dr. Gökay Satın Alma:Doğru süreç yönetiminde klinik her zaman hastanın yanında olmalı ve tedavi sonrası süreçte hasta her zaman takip edilmelidir.

Günümüzde saç ekiminde kullanılan iki formül vardır. Birincisi FUT, ikincisi ise FUE’dir. Ayrıca enseden alınan kıllı doku yolu vardır ancak günümüzde pek tercih edilen bir yöntem değildir.

FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu); punch formülü ile greft alınır ve bu greftler tek tek saçsız bölgeye transfer edilir. Greft alımında punch formülünü tercih ediyoruz. Safir ile birlikte ya da DHI dediğimiz yöntemle ekimi yapıyoruz. Safir dediğimiz sistemde küçük bir kesici aletle saç derisinde açtığımız kanallara aldığımız greftleri tek tek yerleştiriyoruz. Bazen greftleri medikal kaleme yerleştirerek ekiyoruz.

Smile Hair Clinic’te yine kendimize de bir işlemimiz var. Biz buna Gerçek Planlama diyoruz. Gerçek Planlama, tüm aşamaların planlanmasıdır. Sabah hastayı gördüğümüzde santimetre karenin yoğunluk hesabından başlayarak saçın yan tarafına, hangi bölgeye ve hangi saçın ekildiğine kadar bir çok işlemi birleştirdiğimiz ve en doğru sonuca ulaşabileceğimiz bir yöntemdir. gerçek sonuç Bunu tüm hastalarımıza uyguluyoruz. Bu formül için hastanın altta yatan hastalığından beklentilerine, hastanın saç modeli, yüz tipi ve saç yapısına kadar farklı disiplinlerde farklı uygulamalar geliştiriyoruz.

Saç veya kaş ekimi tedavileri için adres seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Mehmet Erdoğan: Saç ekiminde ihtiyaç tamamen hastanın beklentisi doğrultusunda karar verilen bir süreçtir. Saç ekimi yaptırmak isteyenler öncelikle Türkiye’de Sağlık Bakanlığı onaylı klinikleri tercih etmelidir. Doktorlar tedavilerini Sağlık Bakanlığı onaylı kliniklerde gerçekleştirmektedir.

Maalesef Türkiye’de merdiven altı dediğimiz, teknisyenlerin veya alanında uzman olmayan yetersiz ekiplerin işlem yaptığı merkezler de var. Saç ekimi yaptırmak isteyen hasta, saç ekimi ekibinde kimlerin olduğunu ve özellikle saç ekimini kimin yapacağını öğrenmelidir. Hangi hekimin hangi adımda yer alacağını net bir şekilde araştırmalıdır. Daha sonra merkezin yorumları, şikayetleri ve işlemleri internet üzerinden araştırıldıktan sonra karar verilmelidir. Ayrıca kliniğin eski hastalarına ulaşıp deneyim ve yorumlarını almak kliniğimiz için çok değerlidir. Sürecin ilk adımını planlamak adına birçok detaylı araştırma yapmak, bir ömür boyu sahip olacağınız deneyim açısından son derece kritiktir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler