Ekonomi

NextEra Energy hisseleri karışık üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından zayıf öngörüyle düşüşte

JUNO BEACH, Fla. – NextEra Energy, Inc. (NYSE:NEE) analist beklentilerini aşan üçüncü çeyrek 2024 düzeltilmiş kazançlarını açıkladı, ancak gelir beklentilerin altında kaldı ve şirketin öngörüsü yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı, hisselerin erken işlemlerde %1,45 düşmesine neden oldu.

Temiz enerji devi, analist konsensüsü olan 0,98 doları aşarak hisse başına 1,03 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı. Ancak, gelir 8,08 milyar dolarlık tahminlerin altında 7,57 milyar dolar olarak gerçekleşti.

NextEra Energy, 2024 tam yılı için hisse başına düzeltilmiş kazanç öngörü aralığını 3,23 ila 3,43 dolar olarak teyit etti, bu da orta noktada 3,41 dolarlık analist konsensüsünün altında kalıyor. Şirket 2025 için hisse başına düzeltilmiş kazancın 3,45 ila 3,70 dolar arasında olmasını bekliyor, bu da 3,68 dolarlık konsensüs tahmininin altında.

“NextEra Energy, güçlü üçüncü çeyrek sonuçları elde etti ve düzeltilmiş hisse başına kazancını yıllık bazda yaklaşık %10 artırarak, her iki işletmemizde de süregelen sağlam finansal ve operasyonel performansı yansıttı,” dedi Başkan, CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı John Ketchum.

Şirketin Florida Power & Light (FPL) iştiraki, geçen yılın aynı çeyreğinde 1,18 milyar dolar veya hisse başına 0,58 dolar olan net gelire kıyasla 1,29 milyar dolar veya hisse başına 0,63 dolar net gelir bildirdi. FPL’nin büyümesi öncelikle işe yapılan sürekli yatırımlardan kaynaklandı ve düzenleyici sermaye kullanımı yıllık bazda yaklaşık %9,5 arttı.

Şirketin temiz enerji işkolu olan NextEra Energy Resources, çeyrek boyunca portföyüne yaklaşık 3 gigawatt yeni yenilenebilir enerji ve depolama projesi ekledi. Segment, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 882 milyon dolar veya hisse başına 0,43 dolar olan düzeltilmiş kazanca kıyasla 979 milyon dolar veya hisse başına 0,47 dolar düzeltilmiş kazanç bildirdi.

Karışık sonuçlara ve temkinli öngörüye rağmen, NextEra Energy uzun vadeli finansal beklentilerini koruyor ve en azından 2026’ya kadar yıllık yaklaşık %10 oranında temettü büyümesi planlamaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu